Τεχνικές ηλεκτροθεραπείας για βελτίωση του τόνου και της εμφάνισης του προσώπου και του σώματος.


Τεχνικές ηλεκτροθεραπείας για βελτίωση του τόνου και της εμφάνισης του προσώπου και του σώματος.
Τι προκαλεί την απώλεια του τόνου και της όψης του δέρματος;
Η μείωση της σκελετικής μυϊκής μάζας και της δύναμης είναι φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Σίγουρα είναι δύσκολο να διατηρήσετε τον φυσιολογικό τόνο και το σχήμα του σώματος που είχατε συνηθίσει. Αλλαγές μπορούν να παρατηρηθούν και στο πρόσωπο, με μείωση της σφριγηλότητας του προσώπου και χαλάρωση.

Τι μπορεί να γίνει γι' αυτό;
Η ηλεκτρική μυϊκή διέγερση (EMS) είναι μια θεραπεία μυϊκής εκγύμνασης που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του τόνου και της εμφάνισης του προσώπου και του σώματος. Η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος πάνω στους επιθυμητούς μύες, έτσι ώστε να παραχθεί μυϊκή σύσπαση. Με τις συνεχείς συσπάσεις, οι μύες υποβάλλονται σε εκγύμναση και βελτιώνονται σε δύναμη και τόνο. Επιπλέον, η διέγερση της μυϊκής δραστηριότητας δημιουργεί ζήτηση για βελτιωμένη τοπική ροή αίματος, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων και παρέχει θρεπτικά συστατικά και ενέργεια στους μύες και τους γύρω ιστούς.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι συσκευές TensCare;
Η TensCare έχει αναπτύξει διάφορες συσκευές που βοηθούν στην ομορφιά του σώματος και του προσώπου. Η νεότερη συσκευή μας είναι η Uniglo & Uniwand Beauty Therapy, μια συσκευή μικρορευμάτων (TENS) & EMS σχεδιασμένη για εύκολη χρήση στο σπίτι. Διαθέτει διάφορα ειδικά προγράμματα που στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, οι κοιλιακοί, οι γλουτοί, οι γοφοί, οι μηροί, το μπούστο, τα χέρια και οι γάμπες.
Η εκγύμναση των μυών του προσώπου συμβάλλει στην ανάκτηση της σφριγηλότητας και της ανάτασης, που αποτελούν κοινούς στόχους πολλών θεραπειών ομορφιάς. Ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο φαίνεται πιο γεμάτο και τα σημάδια γήρανσης μπορούν να μειωθούν. Κάθε επιθυμητό μέρος του σώματος μπορεί επίσης να στοχευθεί. Παρόμοια με την άσκηση, η προπόνηση των μυών EMS παρέχει βελτιωμένο τόνο και σφριγηλότητα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Η τοποθέτηση των ηλεκτροδίων που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι σημαντική για να εξασφαλιστεί η παραγωγή μυϊκών συσπάσεων. Η βέλτιστη τοποθέτηση των ηλεκτροδίων είναι πάνω από τον όγκο του μυός. Εάν αυτό δεν είναι προφανές, απλώς πειραματιστείτε με τη θέση των ηλεκτροδίων μέχρι να γίνει ορατή ή αισθητή μια πλήρης σύσπαση.
Uniwand - Ηλεκτρόδιο προσώπου με μικρορεύματα.
Συνδυάζοντας μια κεφαλή θεραπείας με μικρορεύματα ακριβείας και τις συσφιγκτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος, το Uniwand στοχεύει σε προβληματικές περιοχές όπως τα μάτια, γύρω από το στόμα, το μέτωπο και άλλες για να σας προσφέρει πλήρη και απόλυτα ελεγχόμενη τόνωση του προσώπου και περιποίηση της επιδερμίδας.
Το Uniwand είναι μια φυσική και ανώδυνη εναλλακτική λύση στο μπότοξ και ένας εξαιρετικός τρόπος για τη μείωση των "ποδιών χήνας", των ρυτίδων και των κύκλων κάτω από τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των ρυτίδων, το Uniwand βελτιώνει επίσης την εμφάνιση του δέρματος επιταχύνοντας την ανανέωση των κυττάρων και ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου για ένα λίφτινγκ προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση και ένα δέρμα που φαίνεται πάντα φρέσκο μετά από μια περιποίηση προσώπου.
Η τακτική, συνεχής προπόνηση των μυών είναι απαραίτητη για να δείτε και να διατηρήσετε τα αποτελέσματα. Για χρήση στο πρόσωπο, το συνιστώμενο πρόγραμμα προπόνησης είναι μία θεραπεία ημερησίως, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Για χρήση στις διάφορες περιοχές του σώματος, το συνιστώμενο πρόγραμμα προπόνησης είναι τρεις συνεδρίες θεραπείας την εβδομάδα. Γενικά, τα αποτελέσματα μπορούν να αρχίσουν να φαίνονται από 6 εβδομάδες χρήσης.

Τέλος, η καλή ενυδάτωση, η σωστή διατροφή και η παροχή αρκετού χρόνου στους μυς για να ανακάμψουν είναι σημαντικά κατά την εκτέλεση οποιασδήποτε μυϊκής προπόνησης.

Τι είναι τα μικρορεύματα (MENS);
Η διέγερση με μικρορεύματα είναι ένας άλλος τύπος ηλεκτροθεραπείας που περιλαμβάνει πολύ μικρά ηλεκτρικά ρεύματα. Αυτοί οι παλμοί είναι πολύ καλά συντονισμένοι ώστε να μιμούνται τη φυσιολογική ηλεκτρική επικοινωνία του σώματος που λαμβάνει χώρα σε κυτταρικό επίπεδο. Καθώς το σώμα γερνάει, πολλές κυτταρικές διεργασίες αρχίζουν να επιβραδύνονται. Το μικρορεύμα βοηθά στην τόνωση και αποκατάσταση πολλών από τις κυτταρικές διεργασίες που διατηρούν την υγιή λειτουργία του σώματος, όπως η παραγωγή ATP, η σύνθεση πρωτεϊνών, η οξυγόνωση, η ανταλλαγή ιόντων και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Οι βελτιώσεις στις κυτταρικές διεργασίες, η μειωμένη φλεγμονή και η αυξημένη παραγωγή και ακεραιότητα του κολλαγόνου βοηθούν στη μείωση των σημείων γήρανσης στην εμφάνιση του δέρματος.

Οι συσκευές Uniglo & Uniwand Beauty Therapy της TensCare διαθέτουν ένα ειδικό πρόγραμμα μικρορεύματων για το πρόσωπο. Παρόμοια με την Ηλεκτρική Μυϊκή Διέγερση (EMS), η τακτική χρήση είναι σημαντική για να δείτε και να διατηρήσετε τα αποτελέσματα. Το συνιστώμενο πρόγραμμα θεραπείας είναι μία συνεδρία, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Κανονικά, θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με την Ηλεκτρική Μυϊκή Διέγερση (EMS), δεδομένου ότι τα μικρορεύματα παρέχουν πολύ χαμηλόα ρεύματα ηλεκτρισμού, συχνά δεν προκαλούν καμία αίσθηση ή μόνο ένα απαλό μυρμήγκιασμα. Εάν ωστόσο η αίσθηση δεν είναι τόσο ευχάριστη, η ένταση μπορεί να μειωθεί σταδιακά.