Το σύνδρομο δυσαπορρόφησης αναφέρεται σε μια σειρά από διαταραχές, στις οποίες το έντερο δεν μπορεί να απορροφήσει επαρκώς ορισμένες θρεπτικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να εμποδίζεται η απορρόφηση του μακροθρεπτικών στοιχείων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη), ιχνοστοιχείων (βιταμίνες και ανόργανα άλατα), ή και τα δύο. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη και τα περισσότερα υγρά απορροφώνται στο λεπτό έντερο.

Το σύνδρομο δυσαπορρόφησης συμβαίνει όταν κάτι εμποδίζει την απορρόφηση αυτών των σημαντικών θρεπτικών συστατικών και υγρών από το έντερο. Το πρόβλημα μπορεί να προκαλείται από φλεγμονή, εγγενή ασθένεια ή τραυματισμό στην εσωτερική επένδυση του εντέρου. Μερικές φορές, η κατάσταση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας του οργανισμού να παράγει ένζυμα που απαιτούνται για να αφομοιώσει ορισμένες τροφές, ή να αναμίξει επαρκώς τις τροφές με τα ένζυμα και το οξύ, που παράγεται από το στομάχι.

Ο Μετρητής Εκπνεόμενου Υδρογόνου Gastro+™ Gastrolyzer® είναι μια Φορητή συσκευή παρακολούθησης του υδρογόνου στην αναπνοή για την διάγνωση γαστρεντερικών διαταραχών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δοκιμασία δυσανεξίας στη λακτόζη και να βοηθήσει στην διάγνωση ποικίλων γαστρεντερικών διαταραχών, όπως η δυσανεξία στη φρουκτόζη και η υπερανάπτυξη των εντερικών βακτηριδίων.

Ο έλεγχος της αναπνοής με την συσκευή Gastro+™ για γαστρεντερικές διαταραχές είναι απλός, μη επεμβατικός και με χαμηλό κόστος ενώ ταυτόχρονα είναι κλινικά αποδεδειγμένος και συστήνεται από κλινικούς ηγέτες στη γαστρεντερολογία, όπως ο Robert Heuschkel και ο Way Seah Lee.
Εφαρμογές

  • Δυσαπορρόφηση Λακτόζης
  • Δυσαπορρόφηση Υδατανθράκων
  • Ατελής διάσπαση Υδατανθράκων
  • Σύνδρομο υπερανάπτυξης μικροβιακής χλωρίδας λεπτού εντέρου
  • Μέτρηση Χρόνου εντερικής διέλευσης σακχαρόζης
  • Δυσαπορρόφηση Φρουκτόζης
  • Βακτηριακή Υπερανάπτυξη Λακτουλόζης
  • Δυσαπορρόφηση Σορβιτόλης

Ο έλεγχος του εκπνεόμενου υδρογόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες και τους τύπους των ασθενών. Ασθενείς που δεν είναι σε θέση ολοκληρώσουν την μέτρηση με χρήση επιστομίου μπορούν εξίσου καλά να χρησιμοποιήσουν την ειδική μάσκα.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ