Πολύ συχνά πια βλέπουμε επαγγελματίες αθλητές κι ερασιτέχνες του γυμναστηρίου να μιλούν για την θεραπεία TENS. Τι είναι όμως η θεραπεία αυτή και για πιο λόγο έχει γίνει τόσο γνωστή σε αυτό το κοινό;

Πριν κολλήσετε τα ηλεκτρόδια κι επιλέξετε το πρόγραμμα που προτιμάτε, αξίζει να δούμε πως λειτουργεί η ηλεκτρική διέγερση των μυών (EMS). Όταν συνδέεται με το δέρμα, η μονάδα TENS παρέχει ένα χαμηλής συχνότητας ρεύμα στα κινητικά νεύρα του σώματος το οποίο προκαλεί ταχείες συσπάσεις των μυών, εξ ου και οι σπασμοί που νιώθουμε.

Η ελεγχόμενη σύσπαση των μυών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος των κάτω άκρων, δύο καταστάσεων που είναι σίγουρο ότι πολλοί δρομείς θα αντιμετωπίσουν.

Η ηλεκτροθεραπεία TENS μπορεί επίσης να βελτιώσει την μυϊκή δύναμη. Η ηλεκτρική διέγερση των μυών μπορεί να στοχεύσει στρατηγικά συγκεκριμένους μυς για απομονωμένη ενίσχυση. Στις περιπτώσεις δε που έχει προκληθεί τραυματισμός και ο αθλητής θέλει να επιταχύνει την ενίσχυση ή να διορθώσει τη μυϊκή ατροφία, μία μονάδα TENS μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Η μονάδα TENS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί πολλές ασκήσεις, όταν ο αθλητής δεν μπορεί να περπατήσει ή να τρέξει σωστά, στο αρχικό στάδιο της αποκατάστασης.


Η χρήση των συσκευών ηλεκτροθεραπείας TENS είναι απλή και μπορεί να γίνεται από την άνεση της οικίας. Ωστόσο, όπως σε κάθε πρόβλημα υγείας, ενημερωθείτε και συμβουλευτείτε τον αρμόδιο κάθε φορά επαγγελματία υγείας.

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε γιατί εμπιστεύονται τόσοι άνθρωποι την ηλεκτροθεραπεία TENS; Βρείτε τη μονάδα TENS “Mio Care Fitness” της I-Tech εδώ.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ