Η Κετογονική δίαιτα (KETO diet) έχει γίνει αρκετά δημοφιλής πρόσφατα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε λιπαρά προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απώλεια βάρους, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη μακροζωία.

Ο στόχος της συγκεκριμένης διατροφής είναι η επίτευξη της μεταβολικής κατάστασης που χαρακτηρίζεται ως «Κέτωση».

Η Κέτωση είναι μια φυσιολογική μεταβολική κατάσταση στην οποία, το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου στο σώμα παρέχεται από το λίπος. Η συγκεκριμένη μεταβολική κατάσταση επιτυγχάνεται όταν υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση του οργανισμού σε γλυκόζη (σάκχαρο αίματος), η οποία, ως γνωστόν, είναι η προτιμώμενη πηγή καυσίμου για πολλά κύτταρα του σώματος.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κετογονική δίαιτα επιτυγχάνει μεγαλύτερη απώλεια βάρους απ’ ότι οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά.

Ωστόσο, η μεταβολική κατάσταση της κέτωσης στην κετογονική δίαιτα μπορεί να έχει και αρκετές άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Μελετάται ήδη ως θεραπεία σε μεγάλο αριθμό χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη τύπου 2 και της νόσου του Alzheimer.

Πως όμως μπορεί κάποιος να γνωρίζει εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια, ότι πράγματι βρίσκεται σε κέτωση, βάσει του διατροφικού μοντέλου που ακολουθεί;

Ο οικονομικότερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι οι ταινίες (αντιδραστήρια) ούρων Keton & Glucose-Keton. Οι ταινίες Keton θα ανιχνεύουν την ποσότητα των κετονών στα ούρα σας ενώ οι ταινίες Glucose-Keton θα ανιχνεύσουν εκτός των κετονών και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο και την ρύθμιση του διαβήτη.

Προμηθευτείτε τις ταινίες Keton ή τις ταινίες Glucose-Keton και ελέγξτε εύκολα και με ασφάλεια το επίπεδο κέτωσης.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΔΩ