Οι ανθρωποζυγοί & οι βρεφοζυγοί, ιδιαίτερα σήμερα στα Νοσοκομεία, χρησιμοποιούνται τακτικά και ενδέχεται να παραμεληθεί η καθαριότητά τους κατά τη διάρκεια των μέτρων υγιεινής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολυμαίνονται και αυτές οι συσκευές προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της επιμόλυνσης.

Η Seca, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά της ιατρικής μέτρησης και ζύγισης, λαμβάνει υπόψιν της το θέμα της υγιεινής ήδη κατά το στάδιο της ανάπτυξης των ζυγών και των συστημάτων ζύγισης & αναστημομέτρησης. Χρησιμοποιεί υλικά που καθαρίζονται εύκολα, όπως το γυαλί, και οι ζυγαριές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχουν στα απολυμαντικά υλικά, καθιστώντας τες λιγότερο πιθανό στο να παγιδεύουν παθογόνα.

Οι ζυγοί seca 285 και seca 287 μετρούν το ύψος με τεχνολογία υπερήχων και διαθέτουν προαιρετική φωνητική καθοδήγηση που κάνει ακόμα ευκολότερη τη μέτρηση. Η μέτρηση χωρίς επαφή εξαλείφει μια επιπλέον πιθανή πηγή μόλυνσης.

Την ίδια στιγμή η υγιεινή των βρεφοζυγών και των αναστημόμετρων είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Οι λείες επιφάνειες ζύγισης του βρεφοζυγού seca 376 καθιστούν αδύνατο στα παθογόνα να βρουν «καταφύγιο» από τα απολυμαντικά υλικά.
Τα πλήκτρα στον βρεφοζυγό seca 336 είναι ενσωματωμένα στην οθόνη. Δεν υπάρχουν χαραγές που να μπορούν να παγιδευτούν μικρόβια.

Για την απολύμανση των ιατρικών ζυγών συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολύμανσης με «φιλικά» υλικά όπως τα λεγόμενα QACs: ενώσεις Τεταρτοταγών Ενώσεων Αμμωνίου (Quaternary Ammonium Compounds) που είναι γενικά μυκητοκτόνα, βακτηριοκτόνα και ιοκτόνα ενάντια σε επικαλυμμένους ιούς όπως ο κορονοϊός (SARS-CoV-2)*. Σε αντίθεση με άλλα απολυμαντικά, δεν επηρεάζουν τα πλαστικά.

Με ορθή πρακτική και επιλογές, ο κύκλος της πανδημίας θα σπάσει και σύντομα η κοινωνία μας θα επιστρέψει δυνατότερη.

*Κατευθυντήριες οδηγίες εργαστηριακής βιοασφάλειας σχετικά με τον νέο κορονοϊό (2019-nCoV) WHO/WPE/GIH/2020.1

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ