Χάρη στην ομοιόσταση, η θερμοκρασία του σώματος μέσω θερμορυθμιστικών μηχανισμών παραμένει μέσα σε συγκεκριμένα όρια, παρουσιάζοντας ημερήσιο ρυθμό, με χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές.

Για την μέτρησή στο σπίτι χρησιμοποιούμε ειδικά όργανα, τα θερμόμετρα σώματος.

Παρέκκλιση από την φυσιολογική θερμοκρασία σώματος χαρακτηρίζονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

  • Πυρετός: Αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τους 37ο βαθμούς Κελσίου.
  • Υποθερμία: Πτώση της θερμοκρασίας του σώματος κάτω από τους 35ο βαθμούς Κελσίου.
  • Θερμοπληξία: Η σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τους 41ο βαθμούς Κελσίου.


Μέθοδοι μέτρησης της θερμοκρασίας

Λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες όπως, ακρίβεια, ευκολία, ηλικία κλπ, μπορούμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία σε διάφορα μέρη του σώματος όπως στον πρωκτό, στο στόμα, στην μασχάλη, το μέτωπο καθώς και στο αυτί.

Καθώς τα υδραργυρικά θερμόμετρα έχουν καταργηθεί από το 2009, (η χρήση του υδράργυρου κρίθηκε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία & το περιβάλλον), όλα τα εγκεκριμένα θερμόμετρα για οικιακή (αλλά επαγγελματική) χρήση είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Προσφέρουν ιδιαίτερα αξιόπιστη μέτρηση και βέβαια ταχύτητα αλλά και ευκολία στην χρήση τους. Μια νέα γενιά θερμομέτρων μάλιστα (έξυπνοι αισθητήρες θερμοκρασίας) μέσω Bluetooth, φροντίζουν να παρακολουθούν την θερμοκρασία συνεχώς (έως και 72 ώρες) και να ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο μέσω εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, όταν αυτό είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ενός μικρού παιδιού ή βρέφους.

Η επιλογή τόσο μια εγκεκριμένης συσκευής, όσο και ενός αξιόπιστου καταστήματος που θα σας παρέχει από σωστές οδηγίες μέχρι πλήρη υποστήριξη μετά την αγορά είναι σημαντική.

Στο Medical.gr είμαστε παθιασμένοι με την Ιατρική Τεχνολογία. Γνωρίζουμε σε βάθος όλα τα χαρακτηριστικά των ιατροτεχνολογικών συσκευών και είμαστε δίπλα σε επαγγελματίες και οικιακούς καταναλωτές με κορυφαίες υπηρεσίες υποστήριξης.

Προμηθευτείτε το θερμόμετρο που καλύπτει τις ανάγκες σας. Μην ανησυχείτε γιατί έχετε δίπλα σας το πλέον αξιόπιστο κατάστημα Ιατροτεχνολογικών Συσκευών. Το Medical.gr!

ΑΓΟΡΑ ΤΩΡΑ