Άρθρα

Η λήψη σωστής απόφασης για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (COPD) εξαρτάται συχνά από την αξία της ακριβούς μέτρησης του κορεσμού οξυγόνου (SpO2). Το Οξύμετρο NoninConnect Elite 3240 συνδυάζει Ακρίβεια και Συνδεσιμότητα με αποδεδειγμένη απόδοση ακόμη και σε ασθενείς με αδύναμο σήμα παλμού.

H Ιατρική τεχνολογία και η τεχνολογία των πληροφοριών αναπτύσσονται μαζί.
Η ασύρματη τεχνολογία seca 360° εξασφαλίζει ακριβείς μετρήσεις του ύψους και του βάρους. Επιπλέον, τα ασύρματα προϊόντα προσφέρουν βελτιστοποίηση της διαδικασίας στην καθημερινή πράξη, προσφέρουν εργασία χωρίς χαρτί, μετάδοση δεδομένων χωρίς λάθη και εύκολη ενσωμάτωση σε συστήματα διαχείρισης δεδομένων.

Η αξιοπιστία των μετρήσεων μιας δοκιμασίας σπιρομέτρησης είναι πρωταρχικής σημασίας.

Οι τρέχουσες ATS/ERS Κατευθυντήριες Γραμμές (Guidelines) για την σπιρομέτρηση καθορίζουν με σαφήνεια την υποχρέωση του περιοδικού ελέγχου της ακρίβειας βαθμονόμησης.

HEINE εγκαινιάζει μια νέα σειρά διαγνωστικών οργάνων λυχνίας LED και ορίζει ένα νέο πρότυπο για την εξαιρετική τεχνολογία LED ποιότητας HEINE.

Ο Oliver Heine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HEINE Optotechnik μιλά για τη χρήση του φωτισμού LED και XHL (Xenon Halogen) στα διαφορετικά ιατρικά όργανα που κατασκευάζονται από την εταιρεία του.

Η διάγνωση και αντιμετώπιση της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα (υπερίδρωση), περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Ιπποκράτη τον 4ο αιώνα πΧ. Η δερματολογική αυτή πάθηση προκαλεί στεναχώρια και κοινωνικές δυσκολίες σε αυτούς που υποφέρουν.

Καινοτόμα ιατρικά συστήματα ανθρωπομέτρησης και ζύγισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες του χρήστη καθώς και υποστηρικτικό λογισμικό για τη διάγνωση και την παροχή συμβουλών στους ασθενείς θα εκτεθούν στο περίπτερο της Seca στην έκθεση MEDICA 2013. Η ομάδα Seca έχει αναλάβει το στόχο να παρέχει στους γιατρούς και στο εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην εργασία τους.

Αν και πολλά παιδιά και ενήλικες στις βιομηχανοποιημένες χώρες καταπολεμούν το υπερβολικό βάρος, ο υποσιτισμός αποτελεί, επίσης, ένα πρόβλημα. Εξετάσεις έχουν δείξει ότι το 15 έως 40 τοις εκατό των νοσηλευομένων ασθενών στην Ευρώπη έχουν επηρεαστεί. Οι αιτίες του υποσιτισμού περιλαμβάνουν χρόνιες ασθένειες όπως καρκίνος, άνοια σε ηλικιωμένους ασθενείς, διαταραχές στη ρύθμιση της πείνας και του κορεσμού, επιδείνωση της αίσθησης της γεύσης ή προβλήματα με το μάσημα. Οι διατροφικές διαταραχές μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε υποσιτισμό.