Άρθρα

Στο Medical.gr είμαστε παθιασμένοι με την Ιατρική Τεχνολογία. Γνωρίζουμε σε βάθος όλα τα χαρακτηριστικά των ιατροτεχνολογικών συσκευών και είμαστε δίπλα σε επαγγελματίες και οικιακούς καταναλωτές με κορυφαίες υπηρεσίες υποστήριξης.

Η επιστημονική επάρκεια και η προσωπικότητα του διατροφολόγου είναι αναμφισβήτητα τα κυρίαρχα κομμάτια του παζλ της επιτυχίας ενός διαιτολογικού γραφείου. Παράλληλα όμως είναι εξίσου σημαντικό, ο κάθε επιστήμονας να επιλέξει τον σωστό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνδράμει το επιστημονικό του έργο και θα του παρέχει αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες.

Η διάγνωση του ιού της γρίπης στο ιατρείο (point of care) είναι πλέον εύκολη, γρήγορη, οικονομική & ασφαλής με την χρήση του Διαγνωστικού Τεστ Γρίπης

Στην υγειονομική περίθαλψη, βλέπουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο κατάλληλος ιατρικός φωτισμός στα αποτελέσματα της υγείας των ασθενών. Μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια, μείωση των λανθασμένων διαγνώσεων κι αυξημένη αυτοπεποίθηση του επαγγελματία είναι μερικά από τα απτά οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν.

Η σειρά των στηθοσκοπίων 3M Littmann αποτελείται από 12 διαφορετικά μοντέλα και το να αποφασίσετε ποιο στηθοσκόπιο θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες σας ως γενικός ή ειδικός ιατρός, νοσηλευτής, χειρουργός, ιατρός επειγόντων ή οποιοδήποτε άλλη ιατρική ειδικότητα, μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση.

Η Παγκόσμια Ημέρα (κατά) του Διαβήτη γιορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Έχει μεγαλώσει από τις ταπεινές αρχές της για να γίνει ένα παγκοσμίως γνωστό γεγονός που ευαισθητοποιεί και πληροφορεί τον κόσμο για την πάθηση αυτή και τις προληπτικές εξετάσεις που μπορούμε να κάνουμε.
Ο αριθμός των πασχόντων παγκοσμίως αυξάνεται συνεχώς. Εκτιμάται ότι πάνω από 370 εκατομμύρια άνθρωποι στο πλανήτη ζουν με τη νόσο αυτή, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς το γνωρίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Διαβητολογικής εταιρίας.
Στην Ελλάδα έχουμε 638.000 διαγνωσμένους διαβητικούς ασθενείς κι εκτιμάται ότι περίπου 265.000 άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη αλλά δεν το γνωρίζουν.

Μια από τις αυτοάνοσες, χρόνιες, μη μεταδοτικές ασθένειες είναι η ψωρίαση ή ψωριασική νόσος. Η νόσος αυτή έχει ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Επηρεάζει την καθημερινότητά τους καθώς επίσης και την ποιότητα ζωής τους και συχνά τους απομακρύνει ή ακόμα και τους απομονώνει από το κοινωνικό σύνολο. Η ψωρίαση είναι συνδεδεμένη με έντονη ψυχική φόρτιση και μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές όπως η αλεξιθυμία. Η νόσος αυτή αφορά 200.000 άτομα στην Ελλάδα και περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οι εποχές όπου αρκούσε να είσαι καλός γιατρός έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα εάν θέλετε το ιατρείο σας να έχει ένα σύγχρονο επαγγελματικό ανταγωνιστικό προφίλ στον τομέα του, οφείλετε να σκεφτείτε σοβαρά - εάν δεν το έχετε κάνει έως τώρα - να βάλετε σε εφαρμογή κάποιες κινήσεις, που θα ενισχύσουν άμεσα την εικόνα του. Αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να είναι ούτε τυχαίες ούτε διάσπαρτες στον χρόνο, αλλά να εντάσσονται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για το ιατρείο σας marketing plan (πάντα εντός της υπάρχουσας νομοθεσίας περί διαφημίσεων στον Ιατρικό χώρο).