Άρθρα

Η εταιρεία μας συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης στο 12ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας που πραγματοποιείται 1 με 3 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Η εταιρεία μας συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης 10ο Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Η εταιρεία μας συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης στο Σεμινάριο «Παιδιατρικές Λοιμώξεις 2018» με θέμα «Εμβόλια και λοιμώξεις: παρελθόν, παρόν και μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη.

Με τα Χριστούγεννα να είναι πλέον πολύ κοντά, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που εμπιστευτήκατε τον επιστημονικό εξοπλισμό σας στην εταιρεία μας, να μεταφέρουμε τις ευχές μας σε όσους διαβάζουν τα άρθρα μας και να δούμε λίγο μαζί το θέμα της υγείας του αγαπημένου μας Άγιου Βασίλη.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ζυγαριές και τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούνται στον ιατρικό τομέα οφείλουν να συμμορφώνονται με σχετικές Οδηγίες που καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της κυκλοφορίας τους.

Η Midmark Corp. & η γερμανική εταιρεία Heine ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στη διάθεση των διαγνωστικών εργαλείων Heine στην αγορά των ΗΠΑ.

Με τις διακοπές των Χριστουγέννων & του Νέου Έτους να βρίσκονται πολύ κοντά, οι ερευνητές ενοχοποιούν την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης για το ότι οι Αμερικανοί είναι πιο παχύσαρκοι από ποτέ.
Το πρόβλημα της περίσσειας σωματικού λίπους βρίσκεται στα περισσότερα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, αλλά και σε πολλά άτομα με φυσιολογικό βάρος. Αυτό οφείλεται συχνά σε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά, που συχνά συνδέεται με αυξημένο λίπος γύρω από την καρδιά, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διάφορα καρδιακά προβλήματα.
Οι ερευνητές συνιστούν το λόγο «μέσης προς ύψος» (waist-to-height ratio) ως πολύτιμο κλινικό δείκτη υπερβολικού κινδύνου για όλους, με την απλή σύσταση ότι η μέτρηση της μέσης οφείλει να είναι μικρότερη από το μισό του ύψους.

Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικοί είναι οι νεφροί, όταν πλέον δεν λειτουργούν σωστά. Περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την αιμοκάθαρση ή χρειάζονται μεταμόσχευση νεφρού λόγω νεφρικής ανεπάρκειας σε τελικό στάδιο. Για τους ασθενείς που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια, η συστηματική παρακολούθηση της σύστασης του σώματος, και κυρίως της ενυδάτωσης, είναι απαραίτητη για την αναγνώριση οποιασδήποτε κατακράτησης υγρών προτού εξελιχθεί σε αντιληπτό οίδημα.