Άρθρα

Σε μεσήλικες υπογοναδικούς παχύσαρκους άνδρες, η μονοετής θεραπεία T ήταν ασφαλής και βελτίωσε τις καρδιομεταβολικές και ορμονικές παραμέτρους. Καταδείξαμε καταρχάς ότι η απόσυρση Τ καθορίζει μια επιστροφή πίσω στο υπογοναδισμό μέσα σε 6 μήνες, με απώλεια των βελτιώσεων που επιτεύχθηκαν στο καρδιαγγειακό και στη σύνθεση σώματος.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εγκατάσταση συστήματος πλήρους διαχείρισης καρδιοτοκογραφήματος (NST) στο Μαιευτήριο Μητέρα.

Η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης BIA είναι μία καθιερωμένη μέθοδος για την ανάλυση της σύνθεσης του σώματος του ασθενούς, με πολλές κλινικές εφαρμογές κυρίως στον τομέα της διατροφής, της αποκατάστασης και της αθλητιατρικής. Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό ενδιαφέρον έχει ενταθεί όσον αφορά τη χρήση της BIA στην μονάδα εντατικής θεραπείας, για τον έλεγχο της ενυδάτωσης και της διατροφικής κατάστασης ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.

Μία πολύ σημαντική παράμετρος που μετράει ο αναλυτής σύνθεσης σώματος Seca mBCA είναι η γωνία φάσης. Πρόκειται για έναν δείκτη της διατροφικής κατάστασης, της μεταβολικής δραστηριότητας και της γενικότερης υγείας του ατόμου.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ή υπέρταση, είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις στην εσωτερική παθολογία. Η πιο κοινή μορφή της, είναι η πρωτογενής (ιδιοπαθής) υπέρταση, της οποίας η αιτία είναι ακόμα άγνωστη. Για την ανάπτυξη υπέρτασης, εκτός από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ο κύριος παράγοντας είναι η ηλικία.

Από την ηλικία του ενός έτους μέχρι και τα πέμπτα γενέθλιά τους, τα νεογνά μπαίνουν στο στάδιο του νηπίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περνάνε από μία ολοκληρωμένη σωματική και διανοητική ανάπτυξη, η οποία θα επηρεάσει την μετέπειτα ζωή τους. Μετά από μία ραγδαία ανάπτυξη στο βάρος και το ύψος τους κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, η ταχύτητα ανάπτυξής τους σταθεροποιείται. Γενικά, τα νήπια μεγαλώνουν κατά 5 με 6 εκατοστά και 1.8 με 2.6 κιλά το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν τα έκτα γενέθλιά τους, το βάρος τους θα έχει αυξηθεί κατά έξι φορές και το σώμα τους θα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τα στηθοσκόπια 3M ™ Littmann® έχουν σχεδιαστεί για αξιόπιστη λειτουργία για πολλά χρόνια. Ο περιοδικός καθαρισμός τους βοηθάει στην εξασφάλιση της βέλτιστης ακουστικής απόδοσης, συμβάλλει στη διεύρυνση της ζωής του στηθοσκοπίου και κρατάει την εμφάνισή του λαμπερή και νέα.
Γενικές συμβουλές καθαρισμού & φροντίδας των ελαστικών σωλήνων και του κώδωνα.

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο, με 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους να βασίζονται σε τακτική θεραπεία αιμοκάθαρσης λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Ο Αναλυτής seca mBCA καθορίζει με ακρίβεια το σύνολο των υγρών στο σώμα. Ο seca mBCA μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και μικρές μεταβολές των υγρών μέσα στο σώμα, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας της αιμοκάθαρσης.