Μειώστε τις λοιμώξεις κατά τον σπιρομετρικό έλεγχο.
Τα βακτηριακά ιικά φίλτρα προστατεύουν εξεταστή & εξεταζόμενο!

Σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η τριπλή επιδημία Covid-19, γρίπης & RSV λοίμωξης, το φετινό χειμώνα, όπου παρατηρούνται ανησυχητικά αυξημένα ποσοστά λοιμώξεων. Με διαρκώς αυξανόμενους τους ασθενείς να επισκέπτονται τα ιατρεία κάθε εβδομάδα με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, η πιθανότητα εξάπλωσης της λοίμωξης κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σπιρομέτρησης είναι πολύ μεγαλύτερη.
Η χρήση χάρτινων επιστομίων ή και τουρμπινών μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της εξέτασης σπιρομέτρησης παρέχει πολύ μικρή προστασία από βακτήρια και ιούς που διέρχονται κατευθείαν μέσα από το σπιρόμετρο, μολύνοντας ενδεχομένως τον εξεταστή που πραγματοποιεί τη σπιρομέτρηση. Αυτή η έλλειψη προστασίας μπορεί να οδηγήσει σε διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των ασθενών, απώλεια εργασίας από ασθένεια του προσωπικού και αυξημένο κόστος θεραπείας αργότερα από μολυσμένους ασθενείς.
Η λύση: Τα Βακτηριακά Ιικά Φίλτρα GVS SpiroGuard
Η χρήση ενός βακτηριακού φίλτρου είναι ενδεχομένως κοινή πρακτική στον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ωστόσο, είναι πολύ λιγότερο συχνή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Υποθέτοντας ότι κάθε ασθενής που κάνει τεστ πνευμονικής λειτουργίας είναι μολυσματικός και χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα σε όλους τους ασθενείς, οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούσαν να βελτιώσουν δραματικά τα ποσοστά διασταυρούμενης μόλυνσης και να προστατεύσουν τον εξοπλισμό, το προσωπικό και τους ασθενείς τους.
Πώς λειτουργούν τα βακτηριακά/ιικά φίλτρα;
Τα Βακτηριακά Ιικά Φίλτρα GVS SpiroGuard χρησιμοποιούν ένα ηλεκτροστατικά φορτισμένο υλικό για να παγιδεύουν βακτήρια και ιούς (συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του MRSA και της γρίπης) με επικυρωμένη απόδοση αποφυγής διασταυρούμενης μόλυνσης κατά 99,999%. Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τη ροή του αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα δείτε τα ίδια αποτελέσματα με τα κοινά επιστόμια από χαρτόνι, αλλά με μειωμένο κίνδυνο για τον ασθενή και τον κλινικό ιατρό που πραγματοποιεί τη δοκιμή.
Εκτός από τα οφέλη για την υγιεινή από τη χρήση των ειδικών φίλτρων, μπορούν επίσης να μειώσουν τον χρόνο που αφιερώνεται στον καθαρισμό και την αποστείρωση του εξοπλισμού δοκιμής, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να εξεταστούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
Συμπέρασμα
Η χρήση Βακτηριακών Ιικών Φίλτρων στο ιατρείο σας δεν είναι απλώς μια οικονομικά αποδοτική λύση για τον έλεγχο των λοιμώξεων, αλλά θα προστατεύσει αποτελεσματικά το προσωπικό σας και θα εξοικονομήσει πόρους, άμεσα και έμμεσα.