Όλοι γνωρίζουμε ότι η μόδα κυριαρχεί στην ένδυση, πως θα μπορούσε αυτό να μην ισχύει και στην υγειονομική/επαγγελματική ένδυση;
Μολονότι στην υγειονομική ένδυση (scrubs) εξακολουθεί να κυριαρχεί ο συνηθισμένος συνδυασμός μπλούζας και παντελονιού, εντούτοις, σημαντικές πλέον λεπτομέρειες εδώ και εκεί έχουν βελτιώσει τις στολές ώστε να φαίνονται πιο ευπαρουσίαστες και μοντέρνες.
Τα χρώματα και οι συνδυασμοί αυτών π.χ έχουν εξελιχθεί σημαντικά προκειμένου να ταιριάζουν καλύτερα στο γούστο σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα γνωρίσετε μερικές συμβουλές για το πώς να δείχνετε κομψή μέσα σε μια ιατρική στολή.
Η μόδα δεν αφορά μόνο στο επίσημο ή casual ντύσιμο. Μπορείς να δείχνεις όμορφη και υπέροχη και μέσα στην στολή σου τηρώντας παράλληλα τα όρια της νοσοκομειακής πολιτικής.
Πάνε οι μέρες που φαινόσουν απρόσωπη στην εργασία σου. Μπορείς να είσαι πλέον κομψή κάθε στιγμή, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μας:

1. Επιλέξτε ρούχα που ταιριάζουν στον σωματότυπό σας
Όλες οι στολές μπορεί να φαίνονται παρόμοιες. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν μοντέλα που ταιριάζουν περισσότερο σε συγκεκριμένους σωματότυπους.
Όταν αγοράζετε την ιατρική σας στολή, μην αντιγράφετε την συνάδελφό σας, ειδικά αν δεν έχετε τον ίδιο σωματότυπο. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που μπορείτε να εφαρμόσετε όταν επιλέγετε ρούχα ανάλογα με τον σωματότυπο σας:
Εάν έχετε μεγαλύτερο μπούστο, μπορείτε να περιορίσετε το πάνω μέρος του σώματός σας φορώντας τουνίκ με ανοιχτό γιακά και λαιμόκοψη σε σκούρο χρώμα.
Εάν έχετε φαρδύτερους γοφούς και μηρούς, μπορείτε να κάνετε αυτή την περιοχή να φαίνεται πολύ πιο λεπτή φορώντας πιο μακρύ, ίσιο παντελόνι.
Αν πάλι είστε πολύ αδύνατη και θέλετε να προσθέσετε περισσότερες καμπύλες στο σώμα σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα παντελόνι που είναι πιο φαρδύ στο πάνω μέρος και πιο στενό στο κάτω μέρος.

2. Βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει τέλεια η στολή σας
Όπως κάθε άλλο ρούχο, το πώς ταιριάζει πάνω σας η στολή σας είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα δεν θα θέλατε να φορέσετε κάτι που δεν σας ταιριάζει. Μπορείτε να φαίνεστε ιδιαίτερα κομψή, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου σώματος, όταν φοράτε τα σωστά ιατρικά ρούχα, που ταιριάζουν καλά.
Το κλειδί εδώ είναι να επιτύχετε αυτή την ισορροπία με εφαρμογή και άνεση. Τα ρούχα πρέπει να ταιριάζουν στο μέγεθός σας για να μην φαίνονται φαρδιά. Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά χαλαρά για να είστε άνετη όλην την ημέρα. Η ημέρα σας μπορεί να είναι πολύ απαιτητική, καθώς πρέπει να «τρέχετε» από το ένα μέρος στο άλλο. Γι' αυτό είναι σημαντικό τα ρούχα σας να είναι εξαιρετικά άνετα όλη την ημέρα.

3. Επιλέξτε το σωστό ύφασμα
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι η στολή σας έχει τη σωστή σύνθεση υφάσματος για να σας κρατά άνετη, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία στο χώρο εργασίας σας.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σας κρατήσει αρκετά ζεστή από το κρύο (π.χ στην αίθουσα χειρουργείου), αλλά όχι πολύ ζεστή στους υπόλοιπους χώρους ώστε να ιδρώνετε κα να αισθάνεστε άβολα
Τα καλύτερα υφάσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες βάρδιες είναι αυτά που δημιουργούνται με τεχνολογία κατά του ιδρώτα (η υγρασία εξατμίζεται) καθώς και με αντιμικροβιακή τεχνολογία. Για παράδειγμα η σειρά WONDERWINK 123 χρησιμοποιεί ύφασμα που μιμείται τα αθλητικά ρούχα, φτιαγμένο 100% από πολυεστερικές μικροΐνες, με ιδιότητες dry fit, στεγνώνει γρήγορα, δεν χρειάζεται σίδερο, ακολουθεί την κίνηση του σώματος και δεν σε ιδρώνει. Αντίστοιχα η σειρά WONDERWINK THRIVE είναι υδροαπωθητική και αντιστέκεται στην μηχανική τριβή. Παράλληλα είναι κομψή και ιδαίτερα απαλή. Κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο υλικό.

4. Φορέστε διαφορετικά χρώματα
Όσο κι αν επιθυμείτε να φορέσετε όλα τα διαθέσιμα, υπέροχα χρώματα των στολών, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα στον τόνο του δέρματός σας. Επομένως, θα πρέπει να εστιάσετε μόνο σε εκείνα στα οποία αισθάνεστε πιο σίγουρη.
Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν τα χρώματα που έχετε επιλέξει ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σας:
Για να πείτε ότι το χρώμα που επιλέξατε σας ταιριάζει, αυτό, θα πρέπει να δώσει στο πρόσωπό σας έναν ζεστό τόνο.
Το χρώμα της στολής δεν πρέπει να είναι απρόσωπο ή να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ακόμα πιο χλωμό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.
Το χρώμα του υφάσματος πρέπει να φωτίζει το πρόσωπό σας.

5. Φροντίστε καλά τα ρούχα σας
Ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο είναι το χρώμα ή το στυλ της στολής σας, αν φαίνεται παλιά, φθαρμένη και έχει απεγνωσμένα ανάγκη αντικατάστασης, το ίδιο θα φαίνεστε και εσείς.
Για να φαίνεστε επαγγελματίες και εμφανίσιμοι στους συναδέλφους και τους ασθενείς σας, πρέπει να φροντίζετε καλά τις στολές σας. Αυτό είναι εύκολο μόλις αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί αμέσως μετά το τέλος της βάρδιας σας.
Για να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σας σε καλή κατάσταση και να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής του, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Όποτε μπορείτε, αφήστε την στολή σας να στεγνώσει στον αέρα.

Όταν είστε ικανοποιημένη με τη στολή σας και την εμφάνισή σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα στη εργασία σας απλώς και μόνο επειδή αισθάνεστε άνετη και σίγουρη για τα ρούχα σας.
Στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να είστε κάπως περιορισμένη επειδή οφείλετε να φοράτε στολή κάθε μέρα, αλλά αφού διαβάσατε ήδη τις παραπάνω συμβουλές μας, έχετε πολλούς τρόπους για να είστε όλο και πιο κομψή.
Οι στολές μπορούν να είναι εξαιρετικά μοδάτες αρκεί να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες για να δείχνετε σούπερ όμορφες και με αυτοπεποίθηση μέσα σε αυτές.