Εταιρείες
Κατηγορίες

Υπερηχογράφοι

Υπερηχογράφοι

Υπερηχογράφος ή υπέρηχος ονομάζεται η συσκευή η οποία δημιουργεί μια διαγνωστική απεικόνιση των οργάνων του σώματος χρησιμοποιώντας κύματα υπερήχων.

Αποτελείται από δύο μέρη:

  1. Την συσκευή αυτή καθαυτή που περιλαμβάνει την οθόνη, τον πίνακα ελέγχου και όλες τις υπολογιστικές και ηλεκτρονικές διατάξεις που είναι αναγκαίες για την διεξαγωγή της εξέτασης.
  2. Τις κεφαλές υπερήχων. Οι κεφαλές έρχονται σε επαφή με το δέρμα και στέλνουν μια δέσμη υπερήχων. Κατόπιν δέχονται τις αντανακλάσεις από τα όργανα του σώματος που τις διαβιβάζουν στον υπολογιστή της συσκευής , που τις επεξεργάζεται και δημιουργεί την εικόνα του οργάνου.

Η κάθε κεφαλή εκπέμπει διαφορετική συχνότητα αναλόγως της εξέτασης που θέλουμε να διενεργήσουμε. Δηλαδή άλλη κεφαλή θα χρησιμοποιήσει ένας καρδιολόγος και άλλη ένας μαιευτήρας.

Η υπερηχογραφία εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε συμπαγή όργανα όπως : χολή, νεφρός, ήπαρ, μήτρα, προστάτη κ.α. Επιπλέον, µε το υπερηχογράφηµα παίρνουμε εικόνες από την υφή «επιφανειακών» οργάνων, όπως του θυρεοειδή, του µαστού ή και άλλων «µαλακών µορίων», όπως αδένες, µύες ή τένοντες. Οι υπερηχογραφικές εικόνες επίσης, αφορούν την κύηση και τον έλεγχο του εμβρύου σε όλες της φάσεις της οργανογένεσής του

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε υπερηχογράφους τροχήλατους ή φορητούς, με απεικόνιση 2D ή 3D, ασπρόμαυρους ή έγχρωμους με όλη την γκάμα των ηχοβολιστικών κεφαλών.