Αυτή την εποχή του χρόνου, ακούμε τόσα πολλά μηνύματα για το πώς να έχουμε τα ιδανικά σώματα, το είδος που μας επιβάλλουν τα κοινωνικά μέσα, το είδος που μας λένε ότι είναι «όμορφο».


Αλλά ακούστε κάτι, η όλη έννοια της ομορφιάς είναι μια μυθοπλασία. Δεν υπάρχει. Εφευρέθηκε από την κοινωνία. Ως γυναίκες, μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα ακούσουμε ή όχι.
Ανεξάρτητα από το τι προσπαθούν να επιβάλουν τα περιοδικά, οι διαφημιστές, οι ταινίες ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει η απόλυτη ομορφιά που ταιριάζει σε όλους.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ηλικία, βάρος, ύψος ή σχήμα σώματος που να είναι όμορφο. Όλα τα σώματα και τα σχήματα είναι όμορφα. Όπως όλες οι ηλικίες.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει δυνητικά 3,8 δισεκατομμύρια παραλλαγές «ομορφιάς».
Αρκεί να βρούμε την ομορφιά μέσα μας. Και ας το εκτιμήσουμε.
Φέτος, σας προκαλούμε να αγνοήσετε τα στερεότυπα της ομορφιάς και να επικεντρωθείτε στο να αγαπάτε το σώμα σας όπως ακριβώς είναι.
Και καθώς ξεκινάτε αυτό το νέο ταξίδι, εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέρουσες…

Εξασκηθείτε να αγαπάτε τα λιγότερο αγαπημένα σας μέρη
Όλοι έχουμε μέρη του σώματός μας που δεν μας αρέσουν τόσο πολύ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να τα εκτιμήσουμε εξ’ ίσου.
Σκεφτείτε το σώμα σας ως σύζυγο ή μακροχρόνιο σύντροφό σας.
Αγαπάτε τον σύντροφό σας, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν σας αρέσουν σε αυτόν. Όπως το ροχαλητό, αφήνει την οδοντόκρεμα ανοιχτή, δεν σηκώνει το κάθισμα της τουαλέτας.....
Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα σας. Όσο κι αν το σώμα σας φροντίζει για εσάς (κυριολεκτικά, σας κρατά ζωντανή), μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο πράγματα για τα οποία μετανιώνετε για το σώμα σας.
Και ξέρεις τι? Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.
Για κάθε κομμάτι που αντιπαθείς περισσότερο, υπάρχει μια γυναίκα που θέλει να έχει ακριβώς αυτό. Ενώ θα ήθελες να ήσουν λίγο ψηλότερη, υπάρχουν γυναίκες που εύχονται να έχουν «κανονικό» ύψος όπως εσύ. Κάθε κιλό που πιστεύετε ότι είναι επιπλέον θα ήταν επιθυμητό για τις πολύ αδύνατες κυρίες.
Για κάθε γυναίκα που εύχεται να ήταν νεότερη, υπάρχει μια άλλη που ονειρεύεται να ζήσει μέχρι τα 50, τα 60, τα 70 της χρόνια.
Οπότε, αν εστιάζετε στα λιγότερο αγαπημένα μέρη του σώματός σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μετρήστε μέχρι το πέντε. Εξασκηθείτε να αγαπάτε ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των πιο μη αγαπημένων μερών του.
Πείτε στον εαυτό σας: «Αγαπώ το σώμα μου γιατί είναι δικό μου. Μου αρέσει αυτό το κομμάτι γιατί είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Επειδή λειτουργεί. Επειδή το σώμα με κρατά ζωντανή, μου δίνει εκπληκτικές ευκαιρίες να βιώσω αυτόν τον κόσμο».
Και αυτό μας φέρνει στο νούμερο 2:
Γιορτάστε όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα τώρα
Έχουμε ξαναπεί ότι τα σώματα είναι ένα θαύμα. Και πραγματικά είναι.
Το σώμα σας δουλεύει συνεχώς ώστε να μπορείτε να αναπνέετε, να τρώτε, να κινείστε, να θυμάστε και να εκτελείτε πολύπλοκες, απαραίτητες λειτουργίες της ζωής. Και αυτές είναι μόνο οι βασικές βιολογικές λειτουργίες.
Το σώμα σας σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε οτιδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο.
Είναι ο λόγος που μπορείτε να αγκαλιάσετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Μέσα από αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε, να ζωγραφίσετε, να πλέξετε, να μαγειρέψετε, να τραγουδήσετε και να χορέψετε!
Διαδώστε το!
Body Positive = Life Positive

Το να είσαι θετική για το σώμα σου —ή οτιδήποτε άλλο— είναι πολύ πιο εύκολο όταν περιβάλλεις τον εαυτό σου με άλλους θετικούς ανθρώπους.
Έτσι, φέτος προσπαθήστε να ενθαρρύνετε τους φίλους σας να είναι θετικοί με το σώμα τους. Έτσι θα μπορέσουν να σας ενθαρρύνουν να κάνετε το ίδιο.
Εάν μια φίλη σας παραπονιέται για την εμφάνισή της, δοκιμάστε να της κάνετε κομπλιμέντα για όλα τα όμορφα πράγματα που μπορεί να παραβλέπει. Επίσης, υπενθυμίστε της όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνει το σώμα της.
Σας προτείνουμε επίσης να μιλήσετε με τις φίλες σας για το μοντέλο ομορφιάς της κοινωνίας. Πείτε της ότι δεν υπάρχει μία εκδοχή ομορφιάς.
Για παράδειγμα, καθώς μεγαλώνουμε, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια ακόμα πιο βαθιά, πιο πλούσια και διαφορετική μορφή ομορφιάς. Απλά πρέπει να το εκτιμήσουμε.
Εν ολίγοις, διαδώστε αυτή την ιδέα της θετικότητας του σώματος.
Μοιραστείτε το ότι μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό σας και το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.
Προκαλέστε τους φίλους σας να αρχίσουν να συμπαθούν το σώμα τους και τη ζωή τους επίσης.
Γίνετε πηγή θετικότητας για τους άλλους και (σταυρωμένα δάχτυλα τώρα) θα κάνουν τα πάντα για εσάς.