Μια από τις αυτοάνοσες, χρόνιες, μη μεταδοτικές ασθένειες είναι η ψωρίαση ή ψωριασική νόσος. Η νόσος αυτή έχει ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Επηρεάζει την καθημερινότητά τους καθώς επίσης και την ποιότητα ζωής τους και συχνά τους απομακρύνει ή ακόμα και τους απομονώνει από το κοινωνικό σύνολο. Η ψωρίαση είναι συνδεδεμένη με έντονη ψυχική φόρτιση και μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές όπως η αλεξιθυμία. Η νόσος αυτή αφορά 200.000 άτομα στην Ελλάδα και περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος αλλά συνήθως εμφανίζεται στους αγκώνες, στα γόνατα, στα νύχια, στο τριχωτό της κεφαλής καθώς επίσης και στα γεννητικά όργανα. Οι ηλικίες που εμφανίζεται είναι συνήθως 18-40 ετών αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία. Σπανίζει η εμφάνισή της κάτω των 10 ετών. Οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου λόγων κληρονομικότητας και από τους δύο γονείς είναι αυξημένες.

Η διάγνωση γίνεται από δερματολόγο μετά από κλινική εξέταση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται και βιοψία δέρματος. Στατιστικά, 1 στους 50 ανθρώπους πάσχει από ψωρίαση και από αυτούς το 60%έχει στο τριχωτό της κεφαλής .

Ενώ στο υγιές δέρμα τα κύτταρα ανανεώνονται κάθε 28 με 30 ημέρες, στην ψωρίαση αυτό γίνεται κάθε 3 με 5 ημέρες. Ως εκ τούτου το δέρμα που περισσεύει, συσσωρεύεται στην επιφάνεια με μορφή κόκκινων πλακών, με αργυρόχρωμα λέπια.

Ιδανική για τη θεραπεία μικρών περιοχών του δέρματος ( αγκώνες, γόνατα, νύχια τριχωτό της κεφαλής), είναι η δερματολογική φωτοθεραπεία Dermalight® 80. Η συσκευή δερματολογικής θεραπείας (φωτοθεραπείας) Dermalight 80 είναι μια ασφαλής ιατρική μονάδα ακτινοβολίας UV που έχει σχεδιαστεί για φορητή χρήση. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται και καθαρίζεται εύκολα και είναι ιδανική για κατ’ οίκον θεραπεία.

Το φάσμα εκπομπής (μήκος κύματος) των λαμπτήρων της, βρίσκεται στο εύρος της ζώνης UVB. Μόνο ένα μικρό μέρος του ορατού φωτός εκπέμπεται από τους λαμπτήρες. Λόγω του μικρού βάρους και του πρακτικού σχήματός της, η χρήση της φωτοθεραπείας Dermalight 80 είναι απλή, ασφαλής και εγγυημένα επιτυχής.

Η θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής η οποία παρουσιάζει δυσκολίες, επιτυγχάνεται εύκολα με την προσαρμοζόμενη χτένα που συμπεριλαμβάνεται στο σετ της συσκευής όπως και το ψηφιακό χρονόμετρο και τα προστατευτικά γυαλιά.

Το εξάρτημα της χτένας είναι αποσπώμενο και ορίζει συγκεκριμένη απόσταση από το τριχωτό της κεφαλής όπως επίσης και τον συνεχή διαχωρισμό των μαλλιών.

Η Γερμανικής κατασκευής, Φωτοθεραπεία, Dr. Hönle Dermalight 80 UVA είναι εξοπλισμένη είτε με UV-A είτε UV-B-311nm λαμπτήρες και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές δερματολογικές θεραπείες για διαφορετικές ενδείξεις.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ