Γενικές συμβουλές καθαρισμού Στηθοσκοπίων Littmann

Φροντίδα των σωλήνων του στηθοσκόπιου σας.


Κρατήστε το στηθοσκόπιο σας σε άριστη κατάσταση.

Τα στηθοσκόπια 3M ™ Littmann® έχουν σχεδιαστεί για αξιόπιστη λειτουργία για πολλά χρόνια. Ο περιοδικός καθαρισμός τους βοηθάει στην εξασφάλιση της βέλτιστης ακουστικής απόδοσης, συμβάλλει στη διεύρυνση της ζωής του στηθοσκοπίου και κρατάει την εμφάνισή του λαμπερή και νέα.

Γενικές συμβουλές καθαρισμού
Εάν το στηθοσκόπιο σας χρειάζεται να απολυμανθεί, χρησιμοποιείστε διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70%.
Μην βυθίζετε το στηθοσκόπιο σας σε οποιοδήποτε υγρό, ούτε σε οποιαδήποτε διαδικασία αποστείρωσης.
Κρατήστε το στηθοσκόπιο μακριά από υπερβολική ζέστη, κρύο, διαλύτες και έλαια.
Τα ρυθμιζόμενα διαφράγματα μπορούν να αφαιρεθούν από την κεφαλή και οι επιφάνειές τους καθαρίζονται με διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% ή σαπουνόνερο. Πριν από την επανασυναρμολόγηση στεγνώστε καλά όλα τα μέρη.

Τα ρυθμιζόμενα διαφράγματα, οι ελαστικοί δακτύλιοι του κώδωνα καθώς και οι ελαίες των ακουστικών μπορούν να αφαιρεθούν για διεξοδικό καθαρισμό. Για να αφαιρέσετε τις ελαίες από τα ακουστικά τραβήξτε τις σταθερά. Για να επανατοποθετήσετε τις ελαίες, ωθήστε τη μικρή πλευρά σταθερά προς τον σωλήνα μέχρι να «κουμπώσουν» στη θέση τους.Για ασφάλεια, εφαρμόστε τις ελαίες σταθερά πίσω στα ραβδωτά άκρα του στηθοσκοπίου.
Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την αφαίρεση και τον καθαρισμό των εξαρτημάτων και την επανασυναρμολόγηση.

Φροντίστε τους σωλήνες του στηθοσκόπιου σας.
Όλα τα στηθοσκόπια Littmann διαθέτουν τώρα σωλήνες επόμενης γενιάς που διατηρούν το σχήμα και την ευκαμψία τους ακόμη και μετά από σφιχτή αναδίπλωση σε μια τσέπη. Παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο στηθοσκόπιο λόγω της βελτιωμένης αντοχής στις λιπώδεις εκκρίσεις του δέρματος και το αλκοόλ και είναι λιγότερο πιθανό να λερωθεί. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια καλή πρακτική το να φοράτε το στηθοσκόπιο πάνω από το γιακά σας, όποτε είναι δυνατόν.

Οι σωλήνες επόμενης γενιάς δεν κατασκευάζονται με λάτεξ από φυσικό καουτσούκ, ένα όφελος για τους ευαίσθητους ιατρούς και τους ασθενείς τους. Και για να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, οι σωλήνες επόμενης γενιάς δεν περιέχουν πλαστικοποιητές φθαλικού εστέρα.
Μην χρησιμοποιείτε ισχυρά διαλύματα αλκοόλης για τον καθαρισμό των σωλήνων του στηθοσκοπίου σας. Προτιμήστε τη χρήση απαλού σαπουνόνερου και αν επιθυμείτε την απολύμανσή του χρησιμοποιείστε διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70%.
Πολύ καλή προστασία του σωλήνα προσφέρει η περιοδική συντήρηση με το προϊόν 3M Marine Vinyl Cleaner, Conditioner, Protector.

Στην εταιρεία μας θα βρείτε όλη την γκάμα των στηθοσκοπίων Littmann, σε όλους τους χρωματισμούς και με δωρεάν χάραξη (επιλεγμένα μοντέλα).
Επισκεφθείτε τον εκθεσιακό μας χώρο στην οδό Αγίου Θωμά 22, στην Αθήνα, προκειμένου να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε φθαρμένο εξάρτημα (μεμβράνη, δακτύλιο, ελαίες κλπ) και θα έχετε δωρεάν, επί τόπου, μια συντήρηση του στηθοσκοπίου σας που θα το κάνει σαν καινούριο!