Συγχρονισμένη Σύγκλιση και Σύστημα Προσαρμογής Παράλλαξης



To προηγμένο σύστημα ελέγχου στερεοτυπικής παρατήρησης σε διεσταλμένες ή μη κόρες ματιού, επιτρέπει την άμεση προσαρμογή του οπτικού συστήματος, έτσι ώστε να εξασφαλίσει πλήρως φωτισμένες, στερεοτυπικές προβολές, ακόμα και μέσα από κόρες με διάμετρο μόλις 1mm.

Κόρη σε διαστολή (μυδρίαση). Στην περίπτωση μιας διεσταλμένης (μυδριασμένης) κόρης, το Σύστημα Συγχρονισμένης Σύγκλισης και Παράλλαξης HEINE, ρυθμίζει την αριστερή και δεξιά διαδρομή παρατήρησης όσο το δυνατόν πιο μακριά (μεγάλη γωνία σύγκλισης) για μέγιστη στερεοτυπία (αντίληψη βάθους). Η δέσμη φωτισμού τοποθετείται αυτόματα, όσο το δυνατόν ψηλότερα σε σχέση με το επίπεδο παρατήρησης, (δημιουργώντας μεγάλη γωνία παράλλαξης), προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο φωτισμός και να ελαχιστοποιηθούν οι ανεπιθύμητες αντανακλάσεις [01].

Μη διεσταλμένη κόρη (μύση) & προβολή περιφέρειας. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η κόρη ή δεν μπορεί ή δεν πρέπει να διασταλεί, δεν είναι εφικτή η στερεοτυπική παρατήρηση με πλήρη φωτισμό, χωρίς παράλληλη προσαρμογή του οπτικού συστήματος [02]. Ρυθμίζοντας το μοχλό ελέγχου που βρίσκεται στο κάτω μέρος των οργάνων της σειράς OMEGA, μειώνεται η γωνία σύγκλισης μεταξύ των αριστερών και δεξιών διαδρομών παρατήρησης και μειώνεται αυτόματα η γωνία παράλλαξης (φωτεινή διαδρομή) με μια απλή κίνηση. Ο παρατηρητής μπορεί τώρα να απολαύσει μια πλήρως φωτιζόμενη, διοπτρική προβολή με εξαιρετική στερεογραφία [03], ακόμη και μέσα από μια κόρη μικρότερη από 1mm σε διάμετρο ή σε περιπτώσεις όπου η κόρη εμφανίζεται ως έλλειψη ως αποτέλεσμα της προβολής της περιφέρειας.

Δείτε το σχετικό βίντεο του εξαιρετικού Έμμεσου Οφθαλμοσκοπίου Heine Omega 500