Προετοιμασία θεραπείας μεσοθεραπείας: 5 Must-Do’s πριν από τη θεραπεία σας

 
Μόλις αποκτήσατε ένα νέο στυλό microneedling και ένα νέο φυσίγγιο και τώρα είστε έτοιμη για την πρώτη σας συνεδρία microneedling. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείτε έναν εύχρηστο οδηγό που θα σας βοηθήσει με το τι πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τη συνεδρία microneedling.

Όταν κάνετε microneedling υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της θεραπείας σας, να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη του microneedling και η αποτελεσματικότητά του.

Προετοιμάστε το δέρμα σας για τη θεραπεία microneedling
Πριν από τη θεραπεία microneedling, πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας και να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στην πιο βέλτιστη κατάσταση. Η "βέλτιστη κατάσταση" σημαίνει ότι το δέρμα σας είναι έτοιμο για τη θεραπεία microneedling.

Αποφύγετε ορισμένα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας
Η θεραπεία microneedling δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στο δέρμα, γι' αυτό μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε τη χρήση ορισμένων προϊόντων περιποίησης του δέρματος, όπως: ρετινοειδή, προϊόντα περιποίησης με βάση τα οξέα και τοπικά απολεπιστικά από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα πριν από τη συνεδρία microneedling. Αυτό γίνεται για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, τη φλεγμονή, την υπερβολική ξήρανση του δέρματος και τη μείωση της ευαισθησίας.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο & τις θεραπείες αποτρίχωσης
Αποφύγετε οποιαδήποτε άμεση έκθεση του δέρματος στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν - ή όπου η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη να φοράτε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντηλιακό. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Εάν κάνετε θεραπεία στην περιοχή του σώματός σας, αποφύγετε το ξύρισμα, την αποτρίχωση με κερί ή τη θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ στις περιοχές που σας απασχολούν κατά την εβδομάδα που προηγείται της θεραπείας microneedling.

Καθοδήγηση σχετικά με τα αντιπηκτικά φάρμακα
Η χρήση των microneedles προκαλεί τραυματισμούς που ενεργοποιούν την αντίδραση επούλωσης του οργανισμού στη φλεγμονή. Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη και το Advil μπορεί να επηρεάσει αυτή τη φυσική διαδικασία, διατηρώντας το σώμα σε αντιφλεγμονώδη κατάσταση. Για το microneedling και την αναζωογόνηση του δέρματος, η φλεγμονή είναι μια απαραίτητη και σημαντική αντίδραση που τελικά οδηγεί σε αναζωογονημένο δέρμα. Συνιστάται να απέχετε από τη λήψη αυτών των φαρμάκων για τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τη θεραπεία σας. Ωστόσο, ζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση από έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής.

Αντενδείξεις Microneedling
Είναι σημαντικό να αποφύγετε το microneedling εάν έχετε ενεργή ακμή, μόλυνση του δέρματος ή φλεγμονή. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την κνίδωση, το κρυολόγημα, την ψωρίαση ή το έκζεμα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να εξαπλώσετε λοιμώξεις ή να προκαλέσετε περαιτέρω φλεγμονώδεις αντιδράσεις στην περιοχή της θεραπείας.

Προετοιμάστε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό
Προετοιμάστε τη συσκευή Dr. Pen Microneedling και βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη. Προετοιμάστε το φυσίγγιο microneedling της επιλογής σας για τη θεραπεία των τρεχουσών δερματικών σας προβλημάτων.
Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας αξεσουάρ όπως γάντια, δεσίματα μαλλιών, δοχεία, κρέμα αναισθησίας (προαιρετικά), διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% ή περισσότερο, ορό και καθαρή(ες) πετσέτα(ες) είναι διαθέσιμα.
Επιλέξτε έναν κατάλληλο και καθαρό χώρο εργασίας για να κάνετε τη θεραπεία microneedling. Απολυμάνετε τον σταθμό εργασίας σας πριν, ώστε να αποφύγετε την είσοδο σκόνης και βρωμιάς στη συσκευή σας και στην περιοχή θεραπείας κατά τη διάρκεια του microneedling.

Βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο microneedling είναι αποστειρωμένο
Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να ξεκινήσετε τη συνεδρία microneedling. Ετοιμάστε ένα αλκοολούχο διάλυμα για να αποστειρώσετε την κασέτα microneedling. Αφήστε την κασέτα microneedling να μουλιάσει στο διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης ή ψεκάστε το διάλυμα αλκοόλης στην κεφαλή της βελόνας για μερικά λεπτά πριν ξεκινήσετε. Δώστε μερικά λεπτά για να στεγνώσει στον αέρα πριν από τη χρήση. Αυτό το βήμα γίνεται για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και να αποφευχθεί η μόλυνση από διασταυρούμενη μόλυνση. Διαβάστε τον οδηγό μας Dr. Pen για το πώς να αποστειρώσετε σωστά το φυσίγγιο microneedling.

Διπλός καθαρισμός πριν από τη θεραπεία
Όταν κάνετε microneedling, δεν πρέπει μόνο να έχετε μια καθαρή, αποστειρωμένη συσκευή, αλλά και το δέρμα σας πρέπει να είναι επίσης καθαρό. Διπλός καθαρισμός με ένα απαλό καθαριστικό με βάση το pH και μια απαλή βούρτσα σιλικόνης για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι μαλλιών ή μια κορδέλα κεφαλής για να απομακρύνετε επίσης τα μαλλιά σας από τη μέση.
Εναλλακτικά, αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αναισθητική κρέμα για τη θεραπεία microneedling. Μπορείτε να εφαρμόσετε την αναισθητική κρέμα αφού κάνετε διπλό καθαρισμό. Αφήστε την κρέμα να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την επιμελώς. Αφού αφαιρέσετε την κρέμα, καθαρίστε ξανά το δέρμα χρησιμοποιώντας αλκοόλη 60% και καθαρισμένο νερό.

Χρησιμοποιήστε ορό υαλουρονικού οξέοςΠριν ξεκινήσετε να κάνετε βελόνες στο δέρμα σας, εφαρμόστε αρκετό ενυδατικό ορό στην περιοχή που σας απασχολεί. Αυτό θα βοηθήσει στη λίπανση του δέρματος και θα διασφαλίσει ότι η πένα γλιστράει στο δέρμα, ενώ θα μεγιστοποιήσει το όφελος της θεραπείας microneedling.Χρησιμοποιήστε ορούς όπως ορός υαλουρονικού οξέος, πεπτίδια, κεραμίδια ή EGF για το microneedling. Μην χρησιμοποιείτε ορό με ενεργά συστατικά για microneedling, όπως ορός με βιταμίνη c.

Με την παραπάνω "λίστα εργασιών προετοιμασίας πριν από το microneedling", απέχετε πλέον μία θεραπεία από το να επιτύχετε πιο λείο και σφριγηλό δέρμα.
Παρόλο που μπορεί να αισθανθείτε και να δείτε αποτελέσματα με μία μόνο συνεδρία, το να κάνετε microneedling με συνέπεια εξακολουθεί να είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων του δέρματός σας. Όταν κάνετε microneedling, συνιστούμε να περιμένετε 4-6 εβδομάδες μεταξύ των συνεδριών για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να επουλωθεί πλήρως και να αποκομίσετε τα οφέλη του microneedling.

Εάν δεν έχετε ακόμη στυλό microneedling και βρίσκεστε εδώ για να μπείτε στον πειρασμό να δείτε πώς μπορεί να γίνει microneedling στο σπίτι, μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή στυλό microneedling της Dr. Pen στη διεύθυνση https://medical.gr/s/kj22q.
Χρειάζεται να εφοδιαστείτε με φυσίγγια microneedling; Μεταβείτε στη συλλογή κασετών microneedling της Dr. Pen https://medical.gr/s/tusna.